“Били ли сте в Древен Египет? Не, нали? Е, аз пък бях – Timescape ми предложи това пътуване във времето, а и не само – предизвика ме да се измъкна от храма на Анубис!Анубис
Timescape се намира в близост до Пловдивския университет – първата загадка е да се открие, тъй като е в тухлена сграда, а кой очаква да намери Египет в тухлена сграда в сърцето на Пловдив? Но има подсказка – табелата Timescape на оградата. Аз и тримата ми съотборници се срещнахме със собственика, който беше изключително приветлив и отзивчив – посрещаше с готовност всеки наш въпрос. Бяхме на екскурзия в древноегипетски храм, когато забелязахме процеп в стената – естествено се вмъкнахме и се озовахме в мистериозно помещение, от което изход нямаше. Един единствен слънчев лъч раздираше непрогледния мрак… Забавлението започна!
Древен ЕгипетСлед малко стаята се освети от скрити факли и бе изрисувана с йероглифи, всяка подсказка беше красиво гравирана. Задухата липсваше, но все пак мистичната египетска атмосфера се усещаше. По стените имаше и малка изненада за по-наблюдателните. Имахме едва 60 минути, за да се измъкнем и затова екипната работа беше от първостепенна важност. Оглеждахме за улики, умувахме над подсказки, обсъждахме идеи, залягахме по пода, задействахме тайни механизми (кога случайно, кога не), а когато не се справяхме, получавахме помощ по доста интересен и шумен начин. Подложихме се на умствено изпитание – редихме пъзел след пъзел редихме, гадаехме каква ще е следващата задача и накрая… успяхме! Разкрихме тайната!
А каква беше тя, какъв беше пътят към свободата? Това трябва сами да разберете – Timescape ви очаква!”

– Ангелина Александрова